eco projects

  • Grose View
    NSW

    Our clients are passionate about the bush, and wanted their new home to blend into its natural setting, to be low key and elegant, and enable family interaction as well as entertaining for a large number of people. Also required was a home for sustainable living, an intimate connection to the outdoors, and an overall sense of peace and calm.

  • Kurrajong
    NSW

    The brief was to design a passive solar home to cater for a family with older children. Jane and Rob had come to us with a design from elsewhere that was too costly to build. We redesigned the home so it was much better suited to this site and to them, in a pyramid pavilion style. Our clients' visits to Asia provided inspiration for the roof shape and the idea of 'letting the outside in'. The home steps across the site to take advantage of the views to the west, and solar gain to the north. Adult and children's pavilions are located either side of the central living pavilion, with courtyard ponds and wet edge pool helping to blur the lines between inside and out, and assist in passive cooling for the summer months.

  • Grose View

    Our clients are passionate about the bush, and wanted their new home to blend into its natural setting, to be low key and elegant, and enable family interaction as well as entertaining for a large number of people. Also required was a home for sustainable living, an intimate connection to the outdoors, and an overall sense of peace and calm.

  • Kurrajong
    NSW

    The brief was to design a passive solar home to cater for a family with older children. Jane and Rob had come to us with a design from elsewhere that was too costly to build. We redesigned the home so it was much better suited to this site and to them, in a pyramid pavilion style. Our clients' visits to Asia provided inspiration for the roof shape and the idea of 'letting the outside in'. The home steps across the site to take advantage of the views to the west, and solar gain to the north. Adult and children's pavilions are located either side of the central living pavilion, with courtyard ponds and wet edge pool helping to blur the lines between inside and out, and assist in passive cooling for the summer months.